Razzia mot tyska Piratpartiets servrar

Idag har det varit razzia mot tyska Piratpartiets datamaskiner. Tyskarna kommenterar det här.

Det verkar röra sig om att frihetsaktivisterna Anonymous använt sig av Piraten Parteis etherpad-tjänst piratenpad.de för att kommunicera, något som franska staten inte tycker om.

Vi välkomnar Anonymous att använda sig av piratepad.net instället. Etherpad foundation fördömer.

Ung Pirat kommenterade tidigare:

Tidigare idag gjorde tyska polisen en razzia mot tyska Piratpartiets serverhall på begäran av franska myndigheter. På vilka grunder razzian gjordes är oklart, men tidpunkten är väldigt oläglig då det på söndag är val i delstaten Bremen.

Informationen som polisen ville komma åt låg ensamt på en virtuell server, en server som polisen med lätthet skulle kunna komma åt smidigt utan att behöva plocka ner hela infrastrukturen. Man både kunde och borde ha åtgärdat problemet utan att slå så hårt mot tyska Piratpartiets servrar.

– Att tre dagar innan ett allmänt val stänga ner hela den digitala infrastrukturen för ett politiskt parti är riktigt illa och helt oproportionerligt, säger Gustav Nipe, förbundsordförande för Ung Pirat. Jag hoppas verkligen inte att den här skandalen har en negativ påverkan på tyska Piratpartiet. Det är varken rättvist eller demokratiskt rimligt.

Det går inte att komma ifrån tanke att ingreppet får en politisk påverkan med tanke på valet på söndag. Internet är en viktig och vital infrastruktur och ingrepp mot den infrastrukturen måste ske med hänsyn till konsekvenserna.

Piratenpartei är Tysklands sjätte största parti.

Mer information: http://vorstand.piratenpartei.de/2011/05/20/polizei-beschlagnahmt-server-der-piratenpartei-deutschland/

http://twitter.com/ #servergate

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s