Ägarfrämjandet ogillar 3D-skrivare

I en debattartikel i Dagens industri ställer sig Ägarfrämjandet i främsta ledet mot framväxten av kopiering av fysiska objekt.

Ordförande i ägarframjandet, Forsgårdh, berättar om att Trä & Möbelföretagen har startat en kampanj mot piratkopiering, ”Inget slår orginalet”.

Är detta kanske första steget i en ny dimension av fildelningsdebatten, att diskutera kopiering av fysiska objekt? Tycker att detta verkar mycket intressant.

Ägarfrämjandets syn på materiell egendom tycker jag annars är bra. Precis som Ägarförbundet ifrågasätter även jag missbruket av allemansrätten i kommersiella syften. Men Ägarförbundet behöver särskilja materiell och immateriall egendom. Dessa två egendomar har vitt skilda egenskapare som gör att man måste behandla dom på olika sätt.

Vi i Ung Pirat står upp för rätten att kopiera och vi tar ett steg längre idag genom införskaffandet av en likadan 3D-skrivare som Ung Pirat tog med på rudbecksgymnasiet förra veckan. Koncepttestet gick bra och vi fortsätter att expandera!

Annonser
Taggad

2 thoughts on “Ägarfrämjandet ogillar 3D-skrivare

  1. […] & Möbelföretagen har redan påbörjat att mobilisera mot kopiering av fysiska objekt, tänker närvara på deras seminarium under Almedalen och försvara […]

  2. […] att möbellobbyn, som jag tidigare har skrivit om, håller ett seminarium i Almedalen. Rubriken på deras seminariet är Inget slår […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s