Att ta tillvara på nya medlemmar

Piratpartiets och Ung Pirats medlemsantal studsar upp och ner som en jojo. När det har hänt en politisk händelse som väckt folks irritation händer det att vi får enorm medlemsökning.

Då man aktivt måste förnya sitt medlemskap varje år är det inte konstigt att medlemsantal sjunker ett år efter på dagen som förra medlemsökningen ägde rum. Att vi vid vissa tidpunkter haft dessa enorma ökningar har medfört att vi inte har blivit så duktiga på att ta hand om de nya medlemmarna vi får. Ofta kan det vara en slump som gjort en aktiv efter det att man har blivit medlem.

Om en person gör en aktiv handling att gå med i en organisation är jag övertygad om att den person just då är sugen på att engagera sig. Här gäller det att ta tillfälle i akt.

Förbundsstyrelsen har föreslagit att annordna utbildningshelger för nya medlemmar. Tanken är att när du har blivit medlem ska du kontaktas och bli erbjuden att få åka på utbildningshelg inom två månader, från att du har blivit medlem. Under helgen kommer du får förklarat för dig hur vi arbetar och varför vi använder de metoder som vi gör. Dessutom blir det ett fantastiskt bra tillfälle att lära känna nya människor.

Till detta är det budgeterat 113 00 kronor (s 84). Detta borde låta ungefär 70 stycken personer få åka på utbildningshelgen, i olika omgångar. Så först i kvarn gäller!

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s