Det handlar om verksamhet

Detta skriver jag på en svajig uppkoppling någonstans mellan Karlstad och Stockholm

Som piratakutenansvarig i Ung Pirat var jag igår och hjälpte till med UP Karlstads årsmöte. Lucas omvaldes till ordförande och i verksamhetsplanen fastslogs det att dom ska annordna ett datalan under medlemsmötet.

Vid årsmötet närvarade en föreningsräv som varit med och byggt upp schackförbundet. Vi hamnade i en diskussion om ungdomsföreningar och hur man får dem att blomstra. En förening är institution för att förvalta verksamhet. Föreningsräven kunde inte understryka nog hur viktigt det är att låta syftet stå i centrum och inte glömma bort varför man bildades engång i tiden.

Jag vill att när folk tänker på Ung Pirat  ska dom tänka, ”det är dom som gör saker”. Ung Pirat ska handla om verksamhet.

Det syfte som Ung Pirat har i sina stadgar specificerar vilken typ av verksamhet Ung Pirat ska ha. Det som står handlar uttryckligen om Piratpartiets politik, att vi på olika sätt ska bilda opinion kring politiken. Detta är vår minsta gemensamma nämnare till varandra, att vi är intresserade av piratfrågor.

Ifall jag blir vald till ordförande i Ung Pirat kommer jag att arbeta för att den politiska verksamheten kommer att stå i centrum för organisationen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s