Hur Norrlandsparley äger rum – #2

Sex timmar senare efter att norrlandsparley har slutat befinner sig den episka minibussen söder om Sundsvall. Insåg att jag var lite sömnig nu på kvällen när jag på fullt allvar argumenterade om att vi inte behöver fylla på spolarvätskan till bilen p g a att det är mörkt ute och vi ändå inte ser något genom framrutan. Finn felet där.

Dagens första föreläsning handlade om lokaltidningen Norrans syn på upphovsrätten och hur dom arbetar för att överleva när priset av kopior går mot marginalkostnaden. Föreläsaren försökte provocera genom att konsekvent tala om stöld, när hon syftade på kopiering. Men den lätta går man inte på längre.

Efter det var det dags för Umeås kulturhjälte Mikael ”MMN-O” Nordfeldth att prata om sitt arbete med Common Culture of Umeå. Mikael är den stora drivkraften bakom de flesta kulturevent som jobbar med ”content” som använder sig av öppna licenser. Han argumenterade för att vi behöver bli bättre på att leva som vi lär, att gå över till mer öppna protokoll och plattformar. Kan bara hålla med honom om det.

Förutom att Mikael är en driven eldsjäl i kultursektorn är han även god samhällsmedborgare som påvisar digitala säkerhetsbrister.

Stort tack till Skellefteåpiraterna som drog ihop tillställningen. Hoppas att det blir fler händelser som låter en fara upp igen.

Annonser
Taggad ,

3 tankar om “Hur Norrlandsparley äger rum – #2

 1. NathalieY skriver:

  Blir nog http://www.capeeast.se nästa gång.
  Större bastu är våran motivation 🙂

  Sen vill vi gärna dra igång något i happis och det är ju lägligt med att försöka dra lite kablage över. Behövs dock papper och information på fiske och sjöfart för att kunna se vars linan går att lägga, samt att vi har försökt kontakta PP.fi men de vet inga nordliga pirater verkar det som.

  Jag ser gärna att vi gör det till en stor grej och drar media, PP/UPare från överallt, jag vill se allt och alla på plats om jag så måste ta körkortet och släpa dit dem själva.

 2. Gustav skriver:

  Nathalie: Kablage över ån är en mycket bra idé. Snart har isen lagt sig !

 3. Gustav skriver:

  Nathalie: Kablage över ån är en mycket bra idé. Snart har isen lagt sig !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s