Svenssonjakten – Nu även i Gävle

Det går inte många dagar nu mellan rapporterna om tillslag mot fildelare. I fredags blev det en 30-årig man i Gävle som fick den otrevliga överraskningen i sitt hem.

Bakom anmälan står allas vår Henrik Pontén, som är mycket nöjd över att polisen både går efter scenen och Bittorrent-användare.

Att få sitt hem genomlyst av en tekniker under husrannsakan är inget skoj. Lika jobbigt är det att någon går igenom ens dator. Chatt-loggar, bilder och texter granskas.

Vi måste gå medborgarnas intressen till mötes och inte upphovsrättsindustrin. Kunskapssamhället byggs genom att uppmuntra till spridandet av kultur och kunskap. För att komma dit behöver samhället säga ifrån mot jakt av hederliga svenssons.

Jag har uppdaterat min sammanställning över pågående fildelningsfall.

Annonser
Taggad , , ,

One thought on “Svenssonjakten – Nu även i Gävle

  1. jeffer skriver:

    Vanliga människors vanliga beteende ska bestraffas efter en godtycklig lottningsmetod. Att kränka människors privatliv – den viktiga och urgamla hemfriden, för trivialiteter är skrämmande.

    Dessutom överförs allt mer resurser från bekämpandet av grova våldsbrott till svenssonjakten. Det känns som om åklagare och poliser känner en speciell entusiasm över att angripa vanligt folk, väcka dem tidigt på morgonen och se deras förvirrade hjälplöshet. Kanske ger det en berusande maktkänsla, eller?. Det kanske är mindre jobbigt och mindre farligt än att gå på de verkliga brottslingarna? Jag hoppas jag har fel…

    Otroligt bra att du går igenom och följer detta systematiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s