Att bygga

Begreppet att bygga är härligt. Smaka på det, vi bygger om och vi bygger kunskapssamhället.

Att bygga är höjden av att var konstruktiv. Blev påmind igår om ett fint inlägg av Dexe från 2009, Vad fan är det för jävla inställning!. Trots den lite hårda tonen i titeln och inlägget oerhört konstruktivt.

Efter en bra på helg på Piratpartiets sydläger en vinterdag för två år sedan gick Dexe hem och författade sitt livs mest positiva stycke. Jag kopierar hela stycken i sin helhet.

Idag satt jag och diskuterade konceptet ”Vi bygger om!” med en massa pirater. Det första som hände när konceptet kom upp var att stämningen i rummet lyfte! Stämningen som legat som ett mörkt ok hela helgen, så fort vi diskuterat IPRED, FRA och andra nya lagar, lyfte och atmosfären blev positiv. Vi pratade om hur vi skulle börja klä oss i byggnadsoveraller och bygghjälmar och besöka riksdagshuset med tumstockar, måttband, ritningar och planer. Hur vi skulle mäta upp riksdagshuset för att kunna konstatera att det är fel i konstruktionen. Att vi måste sätta in fler fönster för att öka insynen i riksdagsarbetet, att vi måste ändra låsen för att återställa den personliga integriteten, att vi måste påpeka hur ramverket är snedvridet och att upphovsrätten och patenträtten måste byggas om för att fungera i dagens samhälle. Vi pratade om aktiva reklamkampanjer, hacktivism, interaktiva projekt, innovativa demonstrationer och andra helt underbara lösningar på alla problem som finns.

Rätt inställning är viktigt. Känslan av vad som går och inte går suddas ut. Det börjar nästa studsa i benet när man fylls av positiv attityd. Inställning är något man behöver jobba med hela tiden. Ibland är det lätt att hamna i ett grått träsk.

Har bloggat en del om fildelningsdomar och om kommande fildelningsåtal, inget roligt alls. Men ibland händer det positiva saker.

Fram tills 2014 kommer det handla om att bygga, därför tänker jag damma av den gamla bygghjälmen och hoppas på att fler hakar på. Den resan som vi har gjort sedan 2006 är stor, på fyra år kommer det hända mycket! Det pratas om breddning och fördjupning. Jag tror vi behöver testa lite ny saker. Att stoppa ner huvudet i sanden när vi fick mindre än 0,7% i valet är ingen hit. Det vi ska göra är att ompröva gamla sanningar och våga.

Annonser

2 thoughts on “Att bygga

  1. Erik Lönroth skriver:

    Piratpartiet i Södertälje är helt på samma spår!

    Vi kommer inte ligga på latsidan framöver! Framtiden och nutiden tillhör oss!

  2. Gustav skriver:

    Erik: Det är bra att höra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser