Dags att svärma

Med husrannsakan hos mannen som misstänkts för att ha fildelat via Bittorrent-protokollet kan det vara läge att se över kommunikationsplattformen man använder.

En teknik som är betydligt mer svårpenetrerad är Oneswarm. Vad man gör i praktiken är att bygga darknets och skicka datapaket genom andra användare, på så sätt är det inbyggt i systemet med anonymisering. Systemet är även bakåtkompatibelt med Bittorrent-protokollet.

Programmet släpptes våren 2009 i samband med domen mot piratbukten. Jag tyckte det var intressant så jag hakade på, började leka lite med det.

Ett problem som programmet hade i början var att det var lite omständigt att skala upp sin vänkrets så att man kunna söka igenom stora arkiv. Jag tänkte, om man vill få folk att börja använde det mer behöver skalningsproblemet att lösas. Here was some doing to be done.

Jag och en kompis började bygga på ett fulhack som vi kallade för TheZwarm (svärmarnas svärm). Fulhacket gjorde ett man kunde koppla ihop många användare i Oneswarm genom att endast vara vän med supersvärmen.

TheZwarm kördes ett tag, men den krävde en del kärlek.

Efter lite kontakt med utvecklarna så implementerades funktionen direkt in i koden. Funktionen heter idag gruppserver, och gör användandet av Oneswarm smidigare. I o m att funktionen implementerades stängde vi ner TheZwarm.

Bra guide till Oneswarm finns här.

Annonser
Taggad , ,

One thought on “Dags att svärma

  1. Christer skriver:

    Coolers! Ska ta en ny titt på Oneswarm ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s