Artister som stödjer fildelningsjakten #2

Som en uppföljare till gårdagens inlägg är det värt att notera att domstolen var oenig i målet. Ordföranden och en nämndeman är skiljaktiga mot de övriga. 

Vi delar inte majoritetens uppfattning att det är fråga om ett bagatellbrott som inte förskyller annat än penningböter.

De vill ge ett ordentligt kännbart straff, pga av att det inte finns någon tidigare praxis på området.

Mot den bakgrunden och med beaktande av den sparsamma praxis som finns på området bör påföljden istället bestämmas till ett kännbart bötesstraff, närmare bestämt 80 dagsböter.

Det är skönt att nämndemännen håller ställningen och representerar folkvettet här. Att tillgängliggöra 44 stycken låtar är ett bagatellbrott, om det ens är ett brott. Fast om domstolen är oenig finns det större anledning för åklagaren att överklaga till hovrätten.

I hovrätten, som består av fler utbildade jurister, finns det därmed risk att straffet höjs då deras syn säkert ligger närmare rådmannens i tingsrätten.

Kanske är det dags för tankafritt.nu och delaut.se att damma av konceptet med en fildelningskassa? Det finns fler fildelningsfall som ligger i pipeline.

Annonser
Taggad ,

3 thoughts on “Artister som stödjer fildelningsjakten #2

  1. jeffer skriver:

    Bra inlägg! Förutom försvarsåtgärder, måste samtidigt fildelningsoffensiven fortsätta. Kopiera så mycket som möjligt – helst allt. Sprid så mycket som möjligt – helst allt. Gör det på alla sätt och alltid – och, om nödvändigt – utanför internet.

    I längden går det inte förbjuda något som alla gör…

  2. […] veckan fälldes en 26-åring för fildelning i Uppsala. Under det kommande året kommer fler fildelningsrättegångar att hållas, vi i Ung […]

  3. […] tidigare bloggat tyckte åklagaren att straffet för fildelaren som misstänktes för kopiering av 44 stycken låtar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s