Varför vill regeringen att trafikdata ska spara utomlands? #dld

Sverigedemokraterna berättade igår att dom står fast vid deras motion angående datalagringsdirektivet. En viktig punkt i deras motion är att trafikdatan endast ska sparas i Sverige. Regeringen kritiserar Sverigedemokraterna, men hänför inga argument varför trafikdatan ska sparas i andra länder?

Tidigare har jag tagit upp frågan om just sparandet av data i andra länder.

Det enda rimliga är att trafikdatan sparas i Sverige, annars står rättssäkerheten på spel. I händelse av kris inom europa kan vi inte ha en situation att meta-data om mail och kommunikation till myndigheter hamnar i utlandet. Lagar bör stiftas så att vi kan hantera krissituationer, annars kanske vi sitter på pottkanten en vacker dag.

Märkt ,

5 tankar om “Varför vill regeringen att trafikdata ska spara utomlands? #dld

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Piratpartiet Live!, TwelvE. TwelvE said: Gustav Nipe: Varför vill regeringen att trafikdata ska spara utomlands? #dld: Sverigedemokraterna berättade igår… http://bit.ly/e8kSkK […]

 2. MartinA skriver:

  Bra poäng 🙂

 3. Som skriver:

  Regeringen borde kunna ändra sig här. Borde inte vara viktigt för dem att data ska sparas utomlands.

 4. Balp skriver:

  Det ändra rimliga är att telebolagen, isp:erna sparar data där de har sina datorhallar. Det blir billigast för oss kunder som skall betala miljardnotan. Företag so Telia lager säkert billigast på sina datorer i finnland. Dit de flyttade den för att finskarna inte kunde med FRA spionerade på deras mail, eller TeleNor hemma i Norge. Vi inte ett isolerat land, vi sitter mitt på internet.

  • Gustav skriver:

   Balp:

   OM vi ska spara trafikdata tycker att det bör ske i Sverige för svenska medborgares trafik. Ifall vår data sparas i annat land är det det landets lagar som gäller. Det blir svårt att överklaga en myndighetsbeslut i ett annat land än Sverige för en svensk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: