Uppdatera det svenska försvaret

I veckan har Folk och Försvar haft sin Rikskonferens, schemat ser fullspäckat ut. Dom har säkert pratat mycket om vad den svenska försvarsmakten har för utmaningar, inte minst deras administrativa problem.

Tidigare har jag skrivit om att man borde använda det svenska insatsförsvaret till principiellt viktiga saker. Stå upp för fundamentala medborgliga rättigheter. Att bedriva ett omöjligt krig i Afghanistan är svårt. Sverige borde använda sina soldater smartare. I länder där diktaturer gör allt för att hålla landet i ett järngrepp borde Sverige med nätmilitära meddela försöka hjälpa de demokratiska krafterna.

Den svenska värnplikten har gått ut på att lära soldater skjuta gevär i skogen. Det är väldigt praktiskt att befolkningen kan hantera sådant inför en stundande anfallsattack, dock tror inte jag att vi kommer att behöva vara rädda för det.

Svenska soldater bör lära sig hur man slår hål på censurväggar, hur man bygger tunnlar för att släppas lös information. En lista på de svenska förbanden visar att nätförsvar inte står högt upp på dagordningen. Här borde vi bygga om.

Annonser
Taggad ,

One thought on “Uppdatera det svenska försvaret

  1. C Magnus Berglund skriver:

    För att undvika begreppsförvirring så kan det vara bra att informera om att ett framtida försvar planeras att nätverka en hel del. Man pratar t o m om ett framtida nätverksförsvar. Tyvärr handlar det inte om Internet som sådant, utan mer hur vapenbärare skall samverka i nätverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s