PirateISP – en internetleverantör

Efter några månaders byggade börjar PirateISP få luft under vingarna. Våra första kunder är igång för att beta-testa ISP:n. Det första öppna stadsnät där man kan välja PirateISP som tjänsteleverantör är hos Lunds kommunala fastighetbolag.

För några månader sedan satt vi på piratfikan i Lund (som vi brukar göra) och diskuterade idéer, stora som små. Vid ett tillfälle kom det upp att vi borde starta en egen internetleverantör. Det lät så roligt så vi byggde vidare på det. Idéen studsade runt lite. Tillslut är det bara att ta upp händer ur fickorna och börja bygga.

Att driva en egen ISP medför en hel del roliga features. Förhoppningsvis kan vi vrida upp temperaturen inför valet. Datalagringsdirektivet blir en riktig utmaning för piratrörelsen. Debatten om FRA är inte över, finns fortfarande saker att göra på den fronten.

Annonser
Taggad ,

8 thoughts on “PirateISP – en internetleverantör

 1. Henry Rouhivuori (PP) skriver:

  Vad häftigt med politiska företag. Om det är rätt parti.

  Som ISP är det mer saker att tänka på; några vill ha fast IP-adress, några vill ha Telefoni. När det är PP, så antar jag att inga portar är spärrade. PirateISP är/blir ett lika bra alternativ som Bredbandsbolaget är hos mig.

  Om nu konkurrenslagstiftningen från EU implementeras i Sverige senast 25 maj 2011, så borde PirateISP kunna leverera Bredband+Telefoni till mig här i Borås via BBB:s Cat 6 kabel som är indraget 2006.

  http://www.rod.se/politikomraden/infrastruktur/Konkurrensen-hardnar-i-bredbanden/

  moi

 2. King Eguren skriver:

  Blir kul när ni ska lämna ut abb uppgifter, riktigt kul kommer det att bli..

 3. King Eguren skriver:

  Kommer nog inte dröja länge innan ni kommer få indraget tillstånd…

 4. jeffer skriver:

  Det är kanske här den stora vändpunkten kommer, där piratrörelsen inte bara säkrar frihet och privatliv över nätet, utan frihet och privatliv överallt 🙂

  Alternativet är nästan för hemskt att tänka… Varför skulle de som eventuellt lyckas ta bort frihet och privatliv från internet, stanna där? Om man inte får ha frihet och privatliv på internet, varför skulle man få ha det någonstans alls. Det finns alltid något särintresse som har nytta av att begränsa vår frihet och ta bort vårt privatliv, intill den punkt då det inte finns något kvar.

  Det här är naturligtvis inget etablerade politiker bryr sig om – därför behövs piratrörelsen.

 5. Gustav skriver:

  Henry: I teorin går det. Om det är ett öppet stadsnät som din brf är kopplad till bör det inte vara några problem.

  Kling: Det krävs inga tillstånd för att driva en ISP 🙂

 6. […] juli, 2010 by Henry Rouhivuori (PP) futuriteter skriver att Gotland bygger ut sitt bredbandsnät. Den av pirater startade internetleverantören – PirateISP får luft under vingarna. Mårten Fjällström frågar om de rödgröna kommer […]

 7. Tobias skriver:

  Jag håller på och pratar med några jänkare om det här och det råder viss förvirring – vilka kopplingar (legala och andra) har företaget till partiet, och hur kommer samarbetet och relationerna däremellan att se ut?

 8. Gustav skriver:

  Tobias: Vi använder oss av trepirats-regeln. Om tre pirater är överens om något så kör man. Piratpartiet som formell organisation äger dock inga aktier i bolaget. Alla som jobbar på PirateISP är medlemmar i (pp).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s