Almedalen #2 – Hur dans i Almedalen äger rum

Ett fantastiskt inlägg heter Hur fest äger rum. Ett viktigt inslag i festen är den höga musiken som gör att man inte kan prata, därför hoppar man omkring (aka dansar) istället. Igår gjorde jag en liten egen fallstudie, Hur en dans i Almedalen äger rum. Studien ger oss nya insikter om hur delar av festen äger rum. Studien genomfördes på Burmeister mellan 00:00 till 02:00. Forskarteamet bestod av mig och Ella.

Resultatet är att det är viktigt att det spelas låtar som (dans)deltagarna känner igen och kan sjunga (bröla) till. I samma stund som något okänt spelades försvann cirka 50% av deltagarna. Annan intressant upptäckt var att gruppdansen ”den stora ringen”, även kallad Ringen, var relativt sällsynt. Telecomix-agen Micke initierade en ring, vilket var aktningsvärt.

Dansen peakade någonstans vid Gyllene tiders Sommartider. Varför just den låtan får en sådan effekt på deltagarna har nog att göra med att deltagarna kan låttexten och därför upplever en viss självsäkerhet. Vid låtens början signalerar alla deltagare med varandra att just de kan låten med ett gemensamt bröl.

Ett intressant område som kräver vidare forskning.

Annonser
Taggad , ,

6 thoughts on “Almedalen #2 – Hur dans i Almedalen äger rum

 1. Mikke skriver:

  Politikerbroilers som brölar…….. GOD! OHHH MY EYES! 😉

 2. E-mannen skriver:

  och till sommartider utav all hemsk skräp. Usch usch usch.
  Nä, man ska vagga in folk med sånt de känner igen, sedan upp i extasen och vidare ut på helt okänd mark. Då är det roligast att vara DJ.

 3. Isak Gerson skriver:

  copyriot.se/2009/07/03/ingen-dansar-i-almedalen/

 4. […] Gustav Nipe (Hur dans i Almedalen äger rum) […]

 5. […] fullt ös. Jag försökte att göra en vidare studie om hur dans äger rum, som både jag och Gustav Nipe gjort tidigare under veckan. Jag märkte ett par saker: – Myten om Den Bra Musiken. Gustav Nipe har […]

 6. […] också: Hur dans äger rum, Hur dans äger rum #2, I polemik: Hur dans i Almedalen äger rum, Copyriot: Hur fest äger rum, Copyriot: Ingen dansar i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser