Kommer Miljöpartiet att rösta Ja eller Nej till datalagringen?

Jag är förvirrad. Dagens utspel av Miljöpartiet, Så vill vi stoppa datalagringsdirektivet, säger mycket fint om integritet och privatliv.

Det är fullständigt orimligt att bygga upp en massiv övervakningsapparat som enkelt kan komma att missbrukas av framtida regeringar, EU eller USA genom datautlämningsavtal.

Men inte någonstans i hela texten står det hur Miljöpartiet kommer att rösta när datalagringsdirektivet ska implementeras i Sverige. När allt kommer omkring räknas det hur man röstar. Just nu tycker jag det väldigt mycket likarna hur Centerpartiet agerande under FRA-debaclet. Inte bättre blir det heller när Peter Eriksson idag intervjuas i Svd:

Finns det någon risk att ni blir överkörda av S och tvingas införa det mot er vilja?

– Vi blir inte överkörda. Det är inte möjligt. Ska vi lägga en proposition om det här måste vi vara överens, och de kan inte köra över oss mer än vi kan köra över dem. Som det ser nu kommer vi inte införa direktivet, även om det inte går att utesluta att vi till syvende och sist blir tvungna att göra det. Men då beror det på EU, inte på Bodström. [Bloggens fetstil]

Blir tvugna? Vem tvingar er? EU? Visa ryggrad, stå upp för det som är rätt, även fast att det inte är lätt. Ge mig svar. Det är närmast oförskämt att slingra sig på en viktig fråga som datalagringsdirektivet.

Kommer Miljöpartiet att rösta Ja eller Nej till datalagringsdirektivet efter riksdagsvalet 2010?

Annonser
Taggad ,

3 thoughts on “Kommer Miljöpartiet att rösta Ja eller Nej till datalagringen?

  1. […] som skrivit om detta: Gustav Nipe, Piratplatsen, Full Mental Straightjacket, Opassande, Infallsvinkel, HAX m […]

  2. lokrian skriver:

    Min gissning är att de kommer rösta ja om de sitter i regeringen och nej om de sitter i opposition. Det är dock möjligt att de röstar nej även i regeringsposition, men med Mp vet man aldrig riktigt var de står i frågor förutom att de är ”för en bättre miljö”.

  3. […] som nu vill in och spela spelet annorlunda och det är vi i Piratpartiet i valet i år. Frågan är som Gustav Nipe frågar sig vad kommer man att i realiteten att göra? mars 4th, 2010 | Tags: ACTA, Acta-avtalet, Alliansen, Datalagringsdirektivet, FRA-lagen, IPRED, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s