RepRap kommer till Göteborg och Kalmar

Nu till helgen åker Projekt Piratfabriken till Göteborg och Kalmar för att workshoppa och visa upp RepRap:en. Vi kommer att dela med oss av våra erfarenheter av att bygga en 3d-skrivare. Efter ett lyckat besök på Forskningsavdelningen blir man taggad på att sprida de fantastiska idéerna och visionerna med en 3d-skrivare.

Göteborg
13 februari 15:00 Egalia, Aröds Industriväg 74

Kalmar
14 februari 13:00 på Högskolan

Förutom att skriva ut fysiska föremål hoppas jag att vi kommer att ta hela debatten om piratkopiering till en ny nivå. Upphovsrättsröran har gjort reklamfilmer med rubriken You wouldn’t steal a car. Mitt svar på det påståendet är:

No, I wouldn’t steal a car, but I would download one if I could.

En klassisk retorisk fråga är, hur ska artisterna få betalt? Men ännu intressantare fråga är, hur ska industriarbetarna få betalt? Hur ska designers får betalt när jag kopierar deras bestick? Kanske blir fördelningsfrågan en icke-fråga när vi kan kopiera de fysiska föremål vi vill.

Vad är en RepRap?
En RapRap är en delvis självreproducerande 3d-skrivare. Piratfabrikens version av RepRap:en, Darwin, kan skriva 50% av sina delar som behövs för att bygga en RepRap. Den skriver ut fysiska objekt genom att smälta plast i hög temperatur.

Jag behöver, jag skriver del ett och två.

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s