FRAlliansen var tydlig, IPRED ska behållas

Makthavarna som vill backa in i framtiden

Idag var det partiledardebatt på SVT Agenda. Mest diskuterades jämställdhet, skola och sjukförsäkringssystemet. Egentligen är det fel att använda ordet diskutera, ordet pajkastning är mer korrekt. Men mellan dessa klassiska frågor sköt programledarna ja/nej-frågor till alla partiledarna. En fråga var: Ska IPRED rivas upp? Peter Eriksson sa ja. Mona Sahlin tvekade lite men trycka fram ett ja tillslut. Lars Ohly sa stabilt ja. FRAlliansen var dock rörande överens som att IPRED inte ska rivas upp. Grattis FRAlliansens, ni pissar på ungdomars datorvanor. Alla kopierar illegalt. Gå ut och stoppa första person på stan som har en mp3-spelare på sig, musikfilerna där kommer att vara illegala.

Låt oss istället bygga lagar som stämmer överens med rättsmedvetandet och verkligheten. Vi börjar med att legalisera all icke-kommersiell användning av upphovsgrötsskyddat-material.

Dessvärre berördes inte FRA rakt ut, däremot diskuterade man Afghanistan-situationen. Under FRA-debaclet anfördes argumentet att FRA hjälper till att skydda våra svenska trupper i Afghanistan. Om soldaterna inte klarar sig utan att FRA ska massavlyssna den svenska befolkningen så ska vi dra hem trupperna.

Märkt , ,

8 tankar om “FRAlliansen var tydlig, IPRED ska behållas

 1. Hanse skriver:

  Margareta Krook från filmen SOPOR:

  ”Detta visar bara att vi behöver fler poliser än invånare.”

  Nu är vi där känns det som.

 2. […] Markus Wiechel, Högbergs tankar, Fredrik Petterson, Robert Noord, Peter Ankersjö, Dick Erixon, Gustav i polemik, Mats Engström, Peter Altenberg, Viktor Estby, PI, Röda berget, Tomas sida, Ledarbloggen, Dotra, […]

 3. E-mannen skriver:

  @Hanse: Är inte citatet ”Det visar bara att vi behöver fler poliser än barn.”? Jäkligt intressant film för övrigt. Tage Danielsson dissar svenska politiker så in i märgen.

 4. stroll skriver:

  Jag tror pajkastningen kan vara väldigt bra för oss (och tyvärr SD). Regeringsalternativen slår på varandra till en sån nivå att alla som inte är starkt kopplade till något parti endera tror på dem, vilket betyder att båda alternativen är idioter, eller också blir sjukt trötta på båda och tycker att de är idioter. Får de hålla på så där i ett par månader så kommer partierna utanför riksdagen kunna ta väldigt mycket röster.

 5. Kalle Vedin skriver:

  Sjukt bra inlägg!!!

 6. Caspian Rehbinder skriver:

  Fast filerna på en mp3-spelare blir inte illegala. Det enda som är illegalt är handlingen att ladda ned filerna. Så om polisen hittar mp3-filer på min iPod, måste de bevisa att jag fått dem via illegal nedladdning, och inte rippat dem själv eller fått från kompisar.

 7. […] borgarna och rödgröna är överens (eller? Jo!) om att dina samtal, dina sms ja till och med vart du är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: