Lite bygg en torsdag

I tisdags var Projekt Piratfabriken på Forskningsavdelningen och visade RepRap-skrivaren. Det var mycket folk i tisdags och man blir mer taggad på att fortsätta med projektet. Tyvärr blev det inte mycket av workshop att skriva ut egen-ritade 3d-objekt då tekniken strulade. Trots den lilla incidenten hoppas jag att fler människor blev sugna på att bygga en RepRap. Längre tripprapport kan ni läsa på Projekt Piratfabriken.

Igår kväll fick jag rätt på programmet Skeinforge, som låter en konvertera över 3D-ritningar till koordinator som RepRap:en förstår. I skrivande stund sitter och jag skriver ut lego. Det är ganska meckigt att få rätt på alla inställningar, många parametrar som ska stämma. Varje nytt objekt kräver sina extra inställningar. Så här ser bitarna ut ut.

Spännande att se om det kommer uppstå någon konfliktintensifiering när Lego märkar att folk börjar massproducera deras leksaker. Att skriva ut egna legobitar är relativit enkelt att göra.

En snackis de senaste dagarna har varit Googles statement att de hotar lämna Kina pga censur. Det är givetvis välkomnat, men som Sandra skriver finns det risk att Google inte gör det för att de gillar internet, utanför att de är mer problem för Google att ha verksamhet i Kina än vad de tjänar pengar. Det är inget fel att tjäna pengar, men man bör vara ärlig med att man inte gör det för censur är fel. Oavsätt är det bra att debatten som censur kommer igång.

Annonser
Taggad , ,

4 thoughts on “Lite bygg en torsdag

  1. Robert Andersson skriver:

    Just legobasklossarna har Lego misslyckats med att skydda i rättsfall pga bristande verkshöjd. Det är därför du kan hitta Byggisar och MegaBlox i affärer.

  2. gust@v skriver:

    Aha, det visste jag inte. Då är den frågan besvarad

  3. christoffer skriver:

    Problemet är att få toleransrena rätt. Lego är inte trivialt om det skall fungera ”rätt” annars blir det för löst eller för svårt att sätta samman.

  4. […] först: Anna Troberg, Gustav Nipe, Björn Feltén, Marie Axelsson, Joshen, Terobi (Sandra Grosse), Carl Rehbinder, Rick Falkvinge, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s