Förbundsstyrelsemöte är över

Förbundsstyrelsmötet är över. Helgen avlöpte smidigt, det behövdes inte fattas några beslut under tidspress. Förra helgen hade vi en arbetshelg där skisserna för nästa års budget och verksamhetsplan gjordes. Det känns riktigt bra att förbundet ligger i fas med verksamhetsplanen och budgeten. Förra året var betydligt sämre. Vi hade ingen arbetshelg för budget och verksamhetsplan förra året.

En riktig skräckhistoria om hur det inte bör gå till skedde förra året. Helgen där vi skulle fastställa verksamhetsberättelsen slutade med att på söndag kväll, precis innan folk skulle börja resa hem, tar Amelia upp ett helt tomt dokument och säger något i stil med ”vi gör om allting”. När vi åkte hem hade vi mer att göra än när vi åkte dit. Vi lärde oss en viktigt läxa, börja med saker i tid. I år är det mycket bättre.

Den mest intressanta diskussionen i helgen initierades av Simon, han lade fram förslaget att förbundet ska helt skippa att betala ut bidrag till lokalavdelningarna för varje medlem de har. Istället ska ett stort verksamhetsbidrag utgå, som är i princip lika för alla lokalavdelningar, oavsett storlek. Syftet är  att gynna små lokalavdelningar, och att uppmuntra till att nya lokalavdelningar ska skapas.

Jag tror inte att det finns något samband mellan hur många medlemmar en Ung Pirat lokalavdelning har och hur aktiv föreningar är. Däremot tror jag att det finns ett gäng riktiga eldsjälar i de små.

Här är ett litet Bambuser-klipp från idag.

Annonser
Taggad

3 thoughts on “Förbundsstyrelsemöte är över

 1. JanneN skriver:

  I Piratpartiet finns även vuxna medlemmar visst är dom flesta unga
  i partiet men dom lite äldre glöms oftast bort men ni vill väl ha röster av dom också?Jag har själv fyllt 65. Men vill inte bli
  övervakad av storebror har därför sen valet 2006 och i EU valet
  röstat PP.Är aktiv i partiet som vice kommunledare i en Sörmlands
  kommun. JN.

 2. Det intressanta i sammanhanget är att Piratpartetiets styrelse har inte ens börjar på verksamhetplanen eller budget för 2010, eller verksamhetsberättelsen för 2009. Första gången de formellt tar upp dessa puckar blir på styrelsemötet den 12e december.

  Frågan är om detta handlar om kompetens i styrelsen, eller bra ordförandeskap? 😉

  Själv blev jag glad över detta blogginlägg. FS och hela Ung Pirat har utvecklats något enormt under 2009. Iår och tidigare år är nästan som natt och dag. Du Gustav som satt i styrelsen tidigare år får gärna reflektera över våran utveckling. =)

 3. […] Gustav har varit i Uppsala på Ung Pirats förbundsstyrelsemöte. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s