Kom till forsken 18:30 på tisdag

Var tidigare idag på forsken (Forskningsavdelningen är det formella namnet) och fick höra från folk på plats att under polisrazzian mot Utkanten och forsken bad polisen om att få se folks id-handlingar. Polisen ville även fotografera alla ansikten innan personerna fick lämna lokalen. Enligt flera vittnen på platsen körde polisen metoden: ”låt oss fotografera ditt ansikten eller så tar vi in dig på stationen, misstänkt för ringa narkotikabrott”. Polisen har ingen som helst rätt att kräva att få fotografera personers ansikten om de inte är misstänkta för något. Det är uppenbart att polisen gör ett litet hack för att komma runt det faktum att de saknar juridiskt stöd, verkar vara väldigt olyckligt.

Slentrianmässig övervakning från myndigheterna måste beivras vid varje tillfälle. Det är varken okej om det är SJ, skatteverket eller polisen som gör det. Tumregeln är: människor som ej är misstänkta för brott ska ej övervakas.

Vi behöver försvara vår rätt att leva i ett samhälle utan att riskera att bli hotad med att få spendera en kväll på polisstationen bara för att man inte vill bli fotograferad, eller visa ID.

Kom imorgon till forsken vid 18:30, så pratar vi kryptering mot FRA. Har du någon dator över och känner att du vill stödja hackerspaces, skänk den gärna till forsken. Just nu är alla datorer borta.

FRA kopplas in imorgon, kampen mot övervakningssamhället är i full gång!

Märkt , , ,

2 tankar om “Kom till forsken 18:30 på tisdag

  1. […] blogg, Sugbloggen, Bullshie, Bussföraren, Farmor Gun, If I lay here, Händelsehorisont, Magnihasa, I polemik, Berinder, Kverulant, Skivad Lime, Svensson, Maloki (igen), Conjoiner, Deepedition, Sandrability, […]

  2. […] Ännu en onödig blogg, Bullshie, Bussföraren, If I lay here, Händelsehorisont, Magnihasa, I polemik, Berinder, Kverulant, Skivad lime, Svensson, Maloki, Conjoiner, Sandrability, Deeped, Enligt min […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: