Ge tillbaka forskarnas utrustning

Turerna kring Forskningsavdelningen fortsätter. Yttrebefälet berättar nu att de har beslagtagit datorer, men han säger att han inte vet av vilken anledning. Länskriminalen hade tydligen givit poliserna tydliga direktiv: ta alla datorer på övervåningen, men inte förklarat varför. Om det nu var ett vanligt tillslag mot en misstänkt svartklubb, varför är då länskriminalen så noga med att påpeka att man ska rusa upp på övervåningen för att ta datorer och nyckelmaskiner?

Forskningsavdelningen

Det är fullt möjligt att malmöpolisen gjorde ett misstag, sådant sker, men ge då gärna tillbaka maskinerna. I går kom det ett pressmeddelande från Forskningsavdelningen där det finns en lista över vad som har tagits. De har satt upp ett bankkonto för donationer. Det vore väldigt synd för Malmö stad om Forskninsavdelningen måste sluta med sin verksamhet pga att delar av deras utrustning blev beslagtaget. Om du har en dator, router eller en hundralapp över, skänk det till Forskningsavdelningen och stöd fri forskning.

Att polisen gör tillslag mot misstänkt illegal spritförsäljning har Forskningsavdelningen inget emot. Vad man upplever som kränkande är att forskarnas utrustning har tagits på orättvisa grunder, deras prylar är inte inblandat med verksamheten på våningen under.

Imorgon planeras det att läggas upp lite Youtube-klipp från Forskningsavdelninen och Utkanten, för att låta folk se hur det ser ut.

MMN-o skriver bra kommentarer till de nya uppgifterna.

Märkt , ,

3 tankar om “Ge tillbaka forskarnas utrustning

  1. Gustav skriver:

    MMN-o: Fixat!

  2. […] då dom blev av med ett flertal datorer. Bjuder på lite länkar:  Gustav Nipe ett och två, Isak Gerson, Scaber Nestor, Brokep, forskningavd @ bambuser, Facebookgrupp, Categories: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: