B(r)yggande i helgen

I fredags och idag har vi jobbat en hel del med RepRap:en och jag känner mig övertygad om att till nästa helg kommer vi kunna skriva ut något i plast. Förra månaden skrevs det ett blogginlägg om hur man kan koppla ihop flera RepRap-maskiner till samma dator. Datorn multi-taskar sedan två parallella uppgifter till maskinerna, vilket ger skaleffekter för producering av prylar. För att höja skaleffekterna funderar jag på hur man ska gå tillväga för att man ska kunna lägga ut uppgifter på RepRapparna via ett webb-interface. Webb-interfacet ska låta folk på distans skriva ut föremål som önskas. Riktig ”print-on-demand” hos Piratfabriken.

Att på central plats bygga flera RepRaps kanske går lite emot tanken om decentraliserad produktion, vilket skulle kunna minska de negativa effekterna av att transportera varor över jordklotet, men för de som inte orkar själv mecka med maskinen och ändå vill skriva ut prylar skulle webb-interfacet underlätta. Om någon har en aning om hur man skulle kunna koppla ihop något av programmen, som används för att skriva ut, till ett webb-interface så skriv en kommentar eller skicka ett mail.

Igår var Rick och Anna på besök i Lund. Här finns ett bambuser-klipp. Mitt batteri var nästan slut på telefonen så det blev inte mycket filmande. Mathias tog massa fina bilder från dagen. Kvällen avslutades med filosofiska diskussioner på Pub Vildanden. Kul att så många pirater följde med dit, dock hann man inte prata med alla. Efter några öl var det en pirat som förslog att vi borde byta ut ”vi bygger kunskapssamhället” till ”vi brygger kunskapssamhället”. Att tolka skillnaden mellan att bygga och brygga vågar jag mig dock inte på.

Erik Josefsson föreslog att Piratstudenterna borde anordna ett seminarierum på Juridicum med syfte att försöka bringa lite klarhet i vad man faktiskt kom överens om vid sista förhandlingen av telekompaketet. Inte alls en dum idé menar jag, det skulle vara vettigt om några med juridisk kompetens skulle kunna med säkerhet göra en tolkning av texten.

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s