Två planer och FRA

I onsdags röstades FRA 2.X genom, det känns så himla tröstlöst ibland. Uppgivenheten slog ner mig några dagar. Även om det hela tiden stått klart att regeringen skulle baxxa genom FRA till varje pris, så hoppades jag in i det sista att fyra modiga riksdagsledamöter skulle träda fram och rädda oss.

Tyvärr fanns det inga. Camilla Lindberg lade ner sin röst. Det är bättre att lägga ner sin röst än att trycka på ja-knappen, men ändå endast en marginell förbättring. Dock gör hon inte bättre ifrån sig än att börja klanka ner på oppositionen direkt, vilket är smaklöst då hennes egen regering röstade för.

Nu får vi antagligen bygga runt problemet själva, att starta en egen internetleverantör kan vara en god början. Äger du mark vid gränsen till Finland och känner för att hjälpa Sveriges medborgare? Skicka ett mail till gustav[punkt]nipe[snabel-a]piratpartiet[punkt]se, så kan vi säkert lösa problemet. Jag fixar en deal med någon finsk ISP, Kalle Vedin programmerar utrustningen. Anders Hedberg och Ronny Nord skaffar fram fiberkablar. Tappa inte hoppet. Möjligt hack kanske är i sikte.

Under helgen har jag varit på Ung Pirats förbundsstyrelsemöte. Vi kom igång ordentligt med etherpad (klicka på länken för att se hur visionerna för nästkommande verksamhetsår ska se ut). Hur det fungerar afk kan ni bevittna via bambuser-strömmen. Jag har en plan för hur vi ska uppfylla målet:

Ung Pirat ska ha en långsiktig och stabil ekonomi som i minskad utsträckning är beroende av statsbidraget.

Ung Pirat bör registrera ett aktiebolag för att förverkliga idéen om att starta professionell lotteriverksamhet. Endast föreningar får i Sverige äga lotteriverksamhet, med undantag för Svenska Spel. SSU äger delar av A-lotterierna och de drar in ofantliga summor varje år. Under helgen har jag hört att det skulle vara omoraliskt att bedriva lotteriverksamhet, vi ska ej uppmuntra spelmissbruk etc. Alla ungdomsorganisationer som får bidrag av Ungdomsstyrelsen erhåller pengar som kommer från Svenska Spels överskott. Hela den organiserade ungdomsverksamheten i Sverige är uppbyggd på olika former av lotterispel. Jag föreslår att Ung Pirat ska som komplement äga ett bolag som säljer lotterier, exempelvis ett SMS-lotteri, för att på sikt kunna stå på egna ben.

En positiv bieffekt av att vi bedriver lotteriverksamhet är att vi skulle förhoppningsvis stjäla(OBS inte kopiera) lite marknadsandelar från socialdemokratin. Strypa penga tillförseln till bodströmssamhället kan väl ingen säga emot?

I somras knåpade jag ihop ett i praktiken fungerande lotterisystem, med hemsida och betalningsfunktion. Det som fattas är ett aktiebolag och tillstånd från lotteriinspektionen. Hjälp till att lobba mot förbundsstyrelsen så att projektet kan få luft under vingarna, styrelsen består bl.a av Stefan Flod, Tobias Björkgren, Sandra Grosse,Emil Paulsrud, Simon Rosenqvist och Ameilia Andersdotter.

Annonser
Taggad ,

2 thoughts on “Två planer och FRA

  1. Anders skriver:

    Bra jobbat! Egen ISP låter mycket intressant. Att minska pengaflödet till sossarna likaså. VIktigast just nu är dock att få bort alliansen från regeringsmakten. /A

  2. Olof Hansen skriver:

    Det finns mycket enklare sätt än egna fysiska kablar som det är väldigt svårt att hålla hemliga (vilket är nödvändigt, annars skulle du bara bli ålagd att koppla in, om de inte helt enkelt använder din fiber som övningsobjekt för dold inkoppling). Dessutom är de helt överflödiga för att åstadkomma det du vill.

    Enklast är att skaffa en VPN koppling från t.ex Ivacy som ger dig en tunnel till vilket du vill av ett antal andra länder.

    Vill du driva det som en ISP är det ju fritt fram att göra samma sak i större skala; samarbeta med, eller starta, en utländsk ISP dit du skickar alla dina kunders trafik i en enda stor VPN tunnel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s