”A-punktslista” var är du?

Eskil funderar

Eskil funderar

Förra veckan skrev jag att ”A-punktslistan” förhoppningsvis skulle komma svenska jordbruksdepartementet till handa idag. Dessvärre har ”A-punktslistan” fortfarande inte gjort det. Nästa måndag, 7 september, samlas europas alla fiske- och jordbruksministrar för första ministerråds-mötet efter sommaruppehållet.

Det är nästan lite dålig sedvänja att inte skicka ut dagordningen för ett stort möte minst en vecka före mötet. Kanske kommer ”A-punktslistan” imorgon kväll eller till helgen, svarade handläggaren på jordbruksdepartementet. Telefonväxeln har förvisso öppet till 18:45, men handläggarna går hem vid 17:00. På helger är det stängt. Det hade verkligen varit toppen att veta vad Eskil Erlandsson har i rockarmen innan mötet börjar.

I tisdags var det No-Google-Day. Dagen avlöpte utan några större problem. Hemligheten med en fungerande No-Google-Day är att ändra sökmotorn i Firefox till en annan sökmotor, jag körde med Yahoo. Det kunde varit bättre förberedelser, nu spreds idéen två dagar innan experimentet skulle genomföras vilket medförde mycket spontanitet.

No-Google-Day

No-Google-Day

Webb-proxyn nogoogleday.telecomix.org fungerade ganska bra, proxyn blockerade (tror jag) alla domännamn som är ägda av Google, allt för att underlätta för människor att ej använda Googles tjänster. Vad som nästan är omöjligt att undvika är Googles inbakade kartor överallt. Det känns som de finns på vartenda hemsida som använder ”geo-location”. Inför nästa upplaga av No-Google-Day ska webb-proxyn uppgraderas så att den blockar Googles inbakade kartor, och deras Google code.

Annonser
Taggad , , ,

En tanke på “”A-punktslista” var är du?

  1. Snild skriver:

    Victoria använde ju Chrome hela dagen utan att tänka på det… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s