No-Google-Day första september

Den första september är den officiella No-Google-Day, använd inte Googles tjänster på 24 timmar. Syftet till att inte använda Googles tjänster är delvis ett experiment, hur klarar man sig på nätet utan deras sökmotor? Delvis ett sätt att kanske få ett litet mer mångfaciterat nät, där andra sökmotorer testas. Google har bra tjänster, därför använder man dem, men det är farligt att endast använda en enda sökmotor hela livet. Det är människor som skriver Google-algoritmen, och de kan uppstå en bugg.

Det finns politisk kritik mot företaget, för att de hjälper Kina med censurering av nätet, men det är en stor fråga som ej bör förenklas ner till en enkel internetprotest. Därför bör syftet vara med No-Google-Day att hylla alla de andra internettjänsterna som tvingar Google till ständig förbättring. Konkurrens är bra.

Om ni använder Gmail, meddela era vänner att ni inte kommer att titta i er inbox på 24 timmar, så att de inte blir irriterad på att ni ej svarar. Är du i stort behov av att titta i Google Calander, ta en print screen idag. Behöver du en karta? Använd hitta.se eller eniro.se.

Här är en lista på Google produkter som du ska försöka undvika imorgon. På WeRebuild.eu-wikin finns det en sida för No-Google-day

Varför första september?
Igår på SVT:s Agenda var det ett inslag om Googles allt större samling av information om oss. Andreas Ekström föreslog att första september skulle bli en Google fri dag.

Här finns en lista på över 20 andra sökmotorer.

Annonser
Taggad , , ,

2 tankar om “No-Google-Day första september

  1. Andreas Ekström skriver:

    Tack! Det ska verkligen bli spännande att se om det får något genomslag på bredare front! Det var ju bara en spontan idé…

  2. […] Copyriot Opassande Intensifier David.nu I Polemik […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s