Josefsson to Brussels

Piratpartiet har tagit mandat (+1 lissabonmandat) i Europaparlamentet, detta mandat måste vi förvalta väl. Piratpartiet kan inte som ensamt parti skapa majoritet i parlamentet. Vi måste istället fortsätta hacka EU. Sveriges mest erfarna byråkrat-hackare, Erik Josefsson, är pank, vilket gör det väldigt svårt för honom att verka nere i Bryssel. Piratpartiet har nu möjlighet att anställa ett flertal politiska sekreterare, det vore otroligt bra ifall Josefsson var en av dem. Han behövs där nere. HerrKanin håller med.

EU som institution är labyrint, där ena handen inte vet vad den andra gör. För att inte helt gå vilse där nere behöver man någon som kan visa vägen i början. Telekompaketet-rörelsen sköttes mycket av Josefsson. Mjukvarpatent-striden ledde han. Här är en pirat av rang. Josefsson kandiderade för Vänsterpartiet. Att dom inte anställer honom är en ordentlig tabbe. Här har vi chans att göra skillnad. Det finns ingen politisk prestige att ta hänsyn till när internets framtid står på spel.

Josefsson jublar efter seger i Bryssel.

Annonser
Taggad , , ,

11 thoughts on “Josefsson to Brussels

 1. Pelle skriver:

  Mycket bra idé!
  Erik Josefsson FTW!

 2. Micke Nordin skriver:

  Helt rätt! Nu måste vi kapa Josefsson inan (v) fattar vilken tillgång de håller på att sumpa.

 3. Bra idé. Förbannat bra idé. Josefsson är väldigt pirat i sin politik och inte alls speciellt färgad åt höger eller vänster så han skulle passa utmärkt!

  Vad säger Erik själv?

 4. jacobdexe skriver:

  Tror nästan det är bättre om Erik får sekreterarplats hos Eva-Britt Svensson och kan hålla våra frågor i stånd där. Bättre att slänga in Amelia som sekreterare för PP, ser bättre ut för partiet i helhet också.

 5. […] Jimm Callin tycker samma sak och så även Gustav Nipe. […]

 6. […] Jimm Callin tycker samma sak och så även Gustav Nipe. […]

 7. […] bör erbjuda Erik Josefsson en av assistentplatserna i EU-parlamentet, då jag ser att idén har fastnat hos fler än […]

 8. […] ansluter mig till lePlaid 1, 2, Illinoise ,2 och Gustav Nipe när jag kampanjar för Erik […]

 9. Nandi skriver:

  Håller med, Josefsson skulle vara en otrolig tillgång för PP. Skulle även balansera upp bilden av att PP’s frontfigurer är f.d. höger (Rick och Christian) om vi drog till oss en framstående Vänsterpartist.

 10. Henrik Hultberg skriver:

  Jajamen. Det är inget snack om saken. Erik Josefsson ska med så är det bara. Vi har honom att tacka för mycket och vi behöver honom därnere. Det måste bli honom.

 11. Dennis Nilsson skriver:

  Heja för Erik Josefsson.

  Det finns för få eldsjälar som han, som brinner för medborgarrätten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser