Alla som inte hoppar gillar FRA

Tack för idag, speciellt till alla er som slöt upp i Malmö. Piratpartiet of Rohan lyckades tydligen väldigt bra i Stockholm, och gjorde en mäktiga entré på Serglestorg. Göteborgarna visade helt klart vägen idag med sina 1500 deltagare, respekt!

Här i Malmö var himlen lite halv grå, men det kom aldrig något regn. I början var inte intesiteten riktigt på topp, fråga mig inte varför.  Efter de fyra första talen kickades demo-tåget nedför Bergsgatan, det kändes som att energin började komma igång då. Det verkar som att när demonstrationen blir mer interaktivt, man kan skrika och göra något, då blir folk mer aktiva också. Själv tycker jag att det roligaste är gå i tåget med en megafonen i handen och skrika för allt vad stämmbanden håller, gissningsvis är jag nog inte den enda som har lite ont i halsen ikväll. Det kändes som min röst redan började försvinna när vi hade nått halva vägen. Min personliga favorit från idag var slagorden: ”alla som inte hoppar gillar FRA”, människor började hoppa, och en fin dynamik uppstod i leden. Kanske ska man enbart satsa på att hålla ett långt demonstrationståg.  Folk får då aktivera sig, poängen med demonstrationer är att folk ska få säga/visa vad det tycker. Att stå passivt och höra andra tala kanske inte är optimalt då?

Tack till alla organisationer som ställde upp idag! Jag skulle även vilja rikta en enloge till polisen idag. De gjorde ett bra jobb, och allt flöt på mycket smidigt.

Blogge Bloggelito har tagit bilder från demonstrationen.

Annonser
Taggad , ,

2 thoughts on “Alla som inte hoppar gillar FRA

  1. PiratJanne skriver:

    Jättebra att det blev så lyckat hos er! Grattis och starkt jobbat! Och så klart grattis till Göteborg för ”vinsten”! 😀

    Man behöver inte ha bara ett tåg för att ha interaktivitet med ”publiken” utan kan skapa det på egen hand. Om man har en megafon istället för en PA är det mycket lättare att bjuda upp folk från publiken till spontantal, vilket vi gjorde här uppe i fjollträsk. Att vem som helst som står med i demonstrationen får komma upp och tala gör väldigt mycket för en känsla av deltagande bland… umm… deltagarna. 😉 Speciellt om man växlar talen med att skandera.

  2. […] Många andra har skrivit bra om demonstrationerna oavsett om det gäller Stockholm, Göteborg eller Malmö. Men jag vill ändå dra mitt strå till stacken och säga nåt om det hela […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s